Most egy kicsi nagyobb szeműeket kaptam, ezeket félbe vagy negyedbe vágtam. Rántott falatkák körete volt vajban sütve.
1 kg apró szemű újburgonya
só
házivaj
A burgonyák héját késsel kicsit lekapargattam. Nem kellett túlzottan, mert magától is jött le. Jól megmostam, lecsepegtettem. A nagyobb darabokat félbe, negyedbe vágtam, sóval alaposan elkevertem. Kicsi levet engedett, ezt leszűrtem, és papírtörlővel leitattam még a maradék vizet. A tepsibe sütőpapírt tettem, amit vajjal megkentem. A burgonyákat beleraktam a tepsibe úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Tetejükre vajdarabkákat vagdaltam, 200 fokon 25-30 perc alatt megsültek. Félidőben egyszer villával óvatosan átforgattam a burgonyákat. Kívül ropogós, belül puha krémes lett. Én önmagában salátával is nagyon szeretem, férjem rántott karaj falatokat kapott mellé.
A karajszeletet csíkokra vágtam. Sóztam, reszelt fokhagymával elkevertem. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgattam és olajban kisütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése