Ezek a fűszeres, vajas, ropogósra sült krumplicskák önmagukban is kiválóak. Jöhet mellé friss tavaszi zöldekből készült saláta. Én most karajfalatokat rántottam, és tejfölös uborkasalátát ettünk még hozzá. Amikor egy nagyobb darab szűzpecsenyés karajt veszek, a hús egyik vége nem szeletelhető szépen. A leeső darabokat félreteszem és alkalomadtán falatkák készülnek ilyen-olyan módon.
Fűszeres burgonya
személyenként 2 nagy, vagy 3 közepes burgonya
só
Szárnyas pác fűszerkeverék- 0% só, 0% adalékanyag, kizárólag csak fűszereket tartalmaz!
házi vaj
A burgonyát meghámozom és hosszúkás darabokra vágom.Egy tálban jól elkeverem sóval, és nem sajnálom bele a fűszerkeveréket.Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszek és úgy rakom bele a burgonyákat, hogy lehetőleg ne érjenek szorosan egymáshoz.Vajdarabokat teszek a tetejére, és 200 C-ra előmelegített sütőben kb.40-45 perc alatt ropogós, pirosra sülnek a fűszeres krumplicskák.
Rántott karajfalatok
A hosszúkás csíkokra vágott húst sóval és néhány gerezd reszelt fokhagymával elkeverem. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva olajban kisütöm.
Én is szoktam hasonló módon krumplit sütni. Bár az általam használt fűszerkeverék is finom,de tartalmaz különféle adalékanyagokat.
VálaszTörlésMegírnád, hogy te milyet használsz? Szívesen kipróbálnám ezt a tartósítószer-menteset!
Kotányi-Mesterpác
VálaszTörlésSzárnyas pác fűszerkeverék
paprika,fokhagyma,rozmaring,vöröshagyma,bazsalikom,citromfű,kakukkfű,oregano,kömény-ezek az összetevők.Nagyon finom tényleg, lánykámnak husihoz is szoktam használni.Ezeket a keverékeket szeretem, amik sem izfokozót sem sót nem tartalmaznak.Én pl. a vegetát sem szeretem épp az adalékok miatt.Próbáld ki feltétlen.:)
Megindultak a pavlovi reflexeim, nyelek nagyokat.
VálaszTörlésÉn is köszönöm a tippet a Kotányi páchoz, kipróbálom. :)
Szívesen.:)
VálaszTörlés