2010. május 12., szerda

Tojásos nudli

Ha tavasz, és ha friss zsenge fejessaláta, akkor.....?  Igen akkor tojásos nokedli.:)
Alig várom minden évben, hogy megjelenjen az igazi zsenge, nem "mű", hanem tavasszal, és földben termett fejessaláta, amihez készülhet a tojásos nokedli.
Párom kérésére viszont  gyakran  tojásos nudlit készítek, neki ez gyermekkori kedvenc.


40 dkg főtt burgonya
30 dkg liszt
1 ek olvasztott zsír
1 tojás
1/2 kk só



A főtt burgonyát még forrón áttöröm. Ha kihűlt összegyúrom a többi hozzávalóval. Lisztezett szilikonlapon kinyújtom a tésztát kb. 20x35 cm-es méretre, kb.fél cm vastagra. 1,5 cm-es csíkokat vágok, melyeket lisztezett kézzel rúd formára  sodrok, és ezeket 2,5 cm hosszúra felvagdalom.A két tenyerem között még egyet sodrok rajtuk, majd mehetnek a forrásban levő sós vízbe.Amint feljöttek a víz tetejére , már szedem is ki őket.

Ehhez a tészta mennyiséghez 1 ek zsíron 7 db, sóval elkevert tojást forró serpenyőben megsütök, kevergetve apróra vagdalom, és elkeverem a kifőtt nudlival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése