Ha tavasz, és ha friss zsenge fejessaláta, akkor.....? Igen akkor tojásos nokedli.:)
Alig várom minden évben, hogy megjelenjen az igazi zsenge, nem "mű", hanem tavasszal, és földben termett fejessaláta, amihez készülhet a tojásos nokedli.
Párom kérésére viszont gyakran tojásos nudlit készítek, neki ez gyermekkori kedvenc.
40 dkg főtt burgonya
30 dkg liszt
1 ek olvasztott zsír
1 tojás
1/2 kk só
A főtt burgonyát még forrón áttöröm. Ha kihűlt összegyúrom a többi hozzávalóval. Lisztezett szilikonlapon kinyújtom a tésztát kb. 20x35 cm-es méretre, kb.fél cm vastagra. 1,5 cm-es csíkokat vágok, melyeket lisztezett kézzel rúd formára sodrok, és ezeket 2,5 cm hosszúra felvagdalom.A két tenyerem között még egyet sodrok rajtuk, majd mehetnek a forrásban levő sós vízbe.Amint feljöttek a víz tetejére , már szedem is ki őket.
Ehhez a tészta mennyiséghez 1 ek zsíron 7 db, sóval elkevert tojást forró serpenyőben megsütök, kevergetve apróra vagdalom, és elkeverem a kifőtt nudlival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése