2 db karalábé
1 fej vöröshagyma
4 duci gerezd fokhagyma
1 db közepes cukkini - kb. 25 dkg
4 dkg köles
1 púpos ek liszt
2 dl tejszín
1 db tojás
1 tk só
bors
2 ek olivaolaj
friss petrezselyemlevél
kevés parmezán
A cukkinit lereszeltem és sóval megszórtam. A hagymát apróra vágva aranybarnára pirítottam két ek olivaolajon, majd hozzáadtam a reszelt fokhagymát is. Ezzel már csak picit pirítottam, nehogy megégjen.
A karalábék belsejét kivájtam belül kicsit megsóztam. A kivájt darabokat egyformára vagdaltam. A cukkinit alaposan kifacsartam, miután levet engedett. Hozzáadtam a pirított hagymát, a kölest. a tojást, és apróra vágott friss petrezselyemlevelet, frissen őrölt borsot. Ezt beletöltöttem a karalábék belsejébe. A lábas aljára tettem a karalábé darabkákat, megszórtam 1 tk sóval, ráhelyeztem a megtöltött karalábékat. 4 dl vizzel felöntöttem, ami félig lepte el. Lassú tűzön 30 percig főztem. A liszttel elkevert tejszínnel felöntöttem, még egy kicsit forraltam, majd ment bele még friss apróra vágott petrezselyem. Tálalásnál is friss petrezselyem és kevés reszelt parmezán mehet még rá, de anélkül is finom.
Gratula. A töltött karalábé nálam is kedvenc, sokféleképp készítettem már, de cukkinivel még nem. Mivel nálunk is nő a cukkini, mint a bolodgomba, kipróbálom. Köszi az ötletet, tetszik, de a kölest azt kihagyom.
VálaszTörlésJól teszed:)
TörlésA cukkini már csak ilyen, szinte percről percre nő, pláne ha kap sok vizet is:)