Krumplival készült tészta az egyik legjobb szerintem. Lágy, a burgonya finom ízt ad, és viszonylag könnyű az elkészítés is. Remek étel lesz belőle édesen, sósan. Férjemnek gyakran készül tojásos nudli, illetve édességként mákosan. Én egyrészt az utóbbit kedvelem nagyon, másrészt bármi mással megpakolva szívesen fogyasztom. Mivel ezek az utolsó napok talán, amikor még elég jó ízű a paradicsom, ezért ezt kihasználva, most paradicsomos változatot is főztem. Szerencsére a bazsalikom szépen bokrosodik a cserépben, mert nélküle bizony nem lenne az igazi. Már csak kevés parmezán, ami a hűtőmben csücsül, és tálalhatom a gyors, és nagyszerű tésztaételt:)
A tészta receptje itt.
2 ek olivaolaj
4 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
só
A tésztából fenti mennyiség felét használtam, a másikból tojásos nudli lett. Nem hagyományos módon készült nudli formára készítettem. Vastagabb rudat formáztam. Ezt 1,5-2 cm- es darabokra vágtam, és mentek a forrásban levő vízbe. Amint feljöttek a víz felszínére, már szedtem is ki szűrőkanállal.
Közben egy wok serpenyőben 2 ek olivaolajon megfuttattam 3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Hozzáadtam 4 db kockára vágott paradicsomot. Nagy lángon kevergetve sütöttem 5 percig, majd megsóztam. Levettem a tűzről, és friss bazsalikomot tépkedtem bele. A kifőtt nudlira halmoztam a paradicsomragut, tetejére parmezán csíkokat vágtam sajtszeletelővel. Kevés olivaolajjal meglocsolva fogyasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése