2010. március 12., péntek

Gombócleves

Gyerekkoromban amikor édesanyám szilvásgombócot vagy nudlit készített, akkor előtte mindig gombócleves készült a burgonyás gombóctésztából.Igazából mostanában kezdett hiányozni ez a régi íz, és mivel anyu sajnos már nincs velem, magamnak kellett kitalálni hogyan is készülhetett annak idején.Íme valahogy így.

Gombóctészta: itt

2 kis fej vöröshagyma
1,5 ek zsír
1,5 ek pirospaprika
1 ek liszt
1 tk só
1 kk lestyán
1 dkg napon szárított paradicsom
1,2 l víz


A 30 dkg gombóctésztából diónyi gombócokat formázok. Az apróra vágott hagymát a zsíron aranysárgára pirítom.Rászórom a liszet és a pirospaprikát, elkeverem és felengedem a vízzel.Beleteszem az összevágott szárított paradicsomot és a lestyánt.5-6  percig forralom, majd hozzáadom az apró gombócokat.Amikor a gombócok feljönnek a leves felszínére, az étel elkészült.

2 megjegyzés:

  1. Nálunk ez a leves grízes-tojásos betéttel készül és azt hiszem, hasonló gyerekkori íze van, mint a te levesednek :)

    Tetszik a vendéglőd :)
    Be szerettem volna jelentkezni rendszeres olvasódnak, valamiért nem találja a weboldalt :( Még próbálkozom.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Garffyka:)Úgy látom, már sikerült:)
    Érezd jól magad itt nálam:)

    VálaszTörlés