2012. november 30., péntek
Csicsóka lapcsánka
És újra itt a csicsóka. Van még bőven szerencsére. Egyszerű, és ízletes étel, amit most készítettem belőle. Imádom a lapcsánkát burgonyából is, van már róla beírás a blogban. Az a jó a csicsókás változatban, hogy ehető lelkiismeret- furdalás nélkül, mivel diétásabb, mint a krumplis változat. Az íze viszont még talán finomabb.
Körülbelül 30-40 dkg csicsókát megtisztítottam. A sajtreszelőn lereszeltem, jó sok fokhagymával együtt. Két kanál liszttel megszórtam, sóztam. Serpenyőben kevés olajat hevítettem. Két evőkanálnyit tettem bele a masszából, és kanállal kilapítottam. Mindkét oldalát ropogósra sütöttem. Tejföl, és reszelt sajt gazdagította, de nélkülük is remek:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése