Nyár van, meleg van, és nőnek a cukkinik szinte percről percre. Most van a szezonja, ilyenkor kell enni, nem télen:) Majdnem naponta kerül az asztalunkra valamilyen formában. Igyekszem minél többféle módon elkészíteni, nehogy már ráunjunk. Úgy tűnik egyelőre, nem fogunk:) Legalábbis ez a könnyű vacsora biztosan előfordul majd még néhányszor a konyhámban. Hamar elkészíthető, és az ízesítés is variálható, bár nekem a paradicsom bazsalikommal az igazi. De például petrezselyemmel, vagy akár zsályával is biztos jó lehet.
1 db közepes cukkini
3 db paradicsom.
friss bazsalikomlevél
olivaolaj
5 dkg parmezánsajt
só
A cukkinit karikára vágtam és megsóztam. Hagytam állni 20 percet. A paradicsomot is felvágtam.
A cukkiniről leöntöttem a levet, majd grill serpenyőben kevés olivaolajon mindkét oldalát megsütöttem.
Ugyanezt tettem a paradicsomkarikákkal is. Tűzálló tálba tettem a cukkiniket, tetejükre bazsalikomlevelet, majd a paradicsomokat. Kicsit meglocsoltam kevés olivaolajjal, megszórtam reszelt parmezánnal.
200 fokos sütőben néhány percig sütöttem, csak amíg a sajt ráolvadt. Megszórtam még friss bazsalikommal.
Én most önmagában fogyasztottam, de ki fogom próbálni fokhagymás pirítóssal is. A maradékhoz tészta készül majd:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése