2010. június 12., szombat

Vajas kifli, juhtúróval

Kiflit sütöttem már többször, vajas kiflit még nem.Vajon kívül, került egy kevés juhtúró is a tésztába. Nagyon finom, igazi békebeli péksütemény  lett az eredmény. A héja ropogós, a bélzete foszlós, érezni a vaj ízét.Másnapra puhább lesz, de az íze, állaga  ugyanolyan kitűnő.Felírom a kedvencek közé.

25 dkg finomliszt
16 gr élesztő
4,5 dkg juhtúró
1,5 dl tej
1 kk só
4,5 dkg vaj
1/2 kk cukor


A lisztet tálba szitálom Közepébe mélyedés, belemorzsolom az élesztőt, rászórom a cukrot, 2 ek langyos tejet locsolva,  liszttel befedem. 10-15 perc pihentetés után hozzáadom a juhtúrót, a sót, a tejet és a tésztát  megdagasztom.Letakarva 1 órát kelesztem. Átgyúrom, szilikonlapon kör alakra kinyújtom kb. 2-3 mm vastagra.
Rákenem a puha vajat.8 részre vágom, a felvágott darabokat kézzel kicsit még kihuzogatom, és a szélesebb felétől kezdve, szorosan feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsin addig pihennek a kiflik, amíg a sütőm 230 fokra felmelegszik.kb.15 perc alatt megsülnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése