Miután 1 tepsi krumplis pogácsa készült, maradt ki némi tészta, amit a hűtőben tároltam és másnap pirítottam egy kevés káposztát. Így készült el a káposztás lepény.
Fél kg káposztát lereszeltem, megsóztam. Egy ideig állni hagytam, majd a levét kinyomkodtam. Olajon aranysárgára pirítottam, borssal megszórtam. A burgonyás tésztát kinyújtottam fél cm vastagra és rákentem a kihűlt káposztát. Feltekertem, és a rudat 4-5 cm széles darabokra vágtam. Tetejüket megkentem tejföllel és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem. A tejföltől finoman lágy lett a lepények teteje.
Teljesen jó! Meg is enném..))
VálaszTörlésKöszönöm:)
VálaszTörlésFincsi is volt.
Nagyon tetszik, ki fogom próbálni :-)
VálaszTörlésNagyon tetszik, ki fogom próbálni :-)
VálaszTörlésÉrdemes mert egyszerű és finom:) Főleg olyan káposztakedvelőknek, mint amilyen én is vagyok.
TörlésJuj de jó! Nagyon örülök neki:)))
VálaszTörlésKöszönöm szépen:)