2010. december 7., kedd

Gesztenyés tekercs





Advent második vasárnapjára gesztenyés sütemény készült. 5 tojásból készült kakaós piskótát töltöttem meg tejszínnnel habosra kevert gesztenyekrémmel. A tekercset olvasztott tejcsokoládéval vontam be.
Könnyen, gyorsan elkészíthető édesség.

5 db tojás
5 ek cukor
5 ek finomliszt
1 ek holland kakaó
1 ek víz
csipet só

50 dkg gesztenyemassza
4 dl tejszín
15 dkg tejcsokoládé
1 ek olaj


Sütőt bekapcsolom 170 fokra állítva. A tojások fehérjét csipet sóval félig habbá verem gépi habverővel. Hozzáadom a cukrot kanalanként adagolva. A kemény tojáshabhoz egyenként keverem még mindig gépi habverővel a tojások sárgáját, és az 1 ek vizet. Ezután jöhet a kakaóporral elkevert átszitált liszt, ezt már kézi habverővel dolgozom el óvatosan. Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe simítom a tésztát. 170 fokon 15-20 perc alatt megsül.
Forrón tiszta konyharuhára borítom a megsült piskótát, és szorosan feltekerem. Hagyom teljesen kihűlni. Elkészítem a krémet.
A gesztenyemasszát a tejszínnel habosra keverem gépi habverővel.
A kihűlt kakaós piskótára kenem a krémet, majd  feltekerem.
A tejcsokoládét forró víz felett felolvasztom, belekeverem az olajat, és bevonom vele a gesztenyés krémmel megtöltött süteményt. Hűtőszekrényben tárolom fogyasztásig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése