2 főre
2 kis fej vöröshagyma
2 db nagyobb burgonya
3-4 ek olaj
pirospaprika
só, bors
2-3 szelet szárított paradicsom
A burgonyát apró kockákra felvágtam, a hagymát szintén. 3-4 ek olajon a hagymát világosra sütöttem, néhány tk pirospaprikát, majd egy kevés vizet öntöttem rá, és ment bele a burgonya. Sóztam, kicsit borsoztam, majd annyi vizet öntöttem még, hogy majdnem ellepje a burgonyát.Hozzáadtam az apróra
vágott szárított paradicsomot és lassú tűzön főztem, amíg jó szaftos lett és a burgonya is megpuhult.
Összekevertem a kifőtt tésztával, és frissen őrölt borssal meghintve tálaltam.
A tésztát most 1 db tojásból - amit sóztam -és 10 dkg lisztből gyúrtam. Kinyújtottam, majd széles metéltre vágtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése