Banános pannacotta
4,5 dl házi tej
1 dl házi tejszín
2 ek cukor
1 vaníliarúd
2 db banán
4 lapzselatin
A zselatinlapokat hideg vízben áztattam néhány percig. Amikor megpuhult kivettem a vízből, és félretettem.
A tejet és tejszínt összeforraltam a vaniliával és annak kikapart belső magocskáival.Néhány perc forralás után a vaniliát kihalásztam, beletettem a cukrot, és folytonos kevergetés mellett a zselatinlapokat is. Amikor a zselatin már felolvadt, hozzáadtam az előzőleg botmixerrel pürésített banánt. 4 kis tálkába adagoltam, miután kihűlt betettem a hűtőszekrénybe. Másnap a tálkát meleg vízbe állítottam, recés késsel óvatosan fellazítottam a pannacotta szélét és könnyedén ki tudtam borítani egy tányérra.Fogyasztáskor olvasztott csokoládéval körbelocsoltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése