2010. június 17., csütörtök

Zöldborsóleves

Borsó fejtéssel,borsó evéssel telik napjaink egy része mostanság.Elárasztotta a kertet a gyönyörű, most még zsenge zöldborsó, amit miharabb szüretelni és aztán megenni kell. Igazán finom borsólevest csak ilyenkor lehet főzni.Ezért aztán a napokban gyakran kerül az asztalunkra, amit nem is bánunk.Imádjuk nyersen is, úgyhogy szedés és fejtés közben  is fogy rendesen.

97 dkg kifejtett  zsenge zöldborsó
2 ek olaj
5 db zsenge új sárgarépa
1 db zöldparika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 kk pirospaprika
1 ek liszt
1 ek só
2 l víz
1 csomag petrezselyem levél

A borsót 2 ek olajon 10 percig kevergetve párolom.Ráhintem a lisztet, pirospaprikát, elkeverem, és  mehet rá a 2 l víz. Beleteszem a hosszában felvágott, és félbevágott  sárgarépát, a kertünkben frissen szedett paprikát,  a paradicsomot, hagymát, sót. Ha felforrt, takarékra veszem a lángot.30-35 perc alatt lassú tűzön készre főzöm. Petrezselymes galuskával tálalom.2 db tojást sózok, és annyi liszet adok hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjak.1 csokor petrezselymet apróra vágok és hozzáadom. Külön szaggatom ki, és tálalom a leveshez.Frissen vágott petrezselyemmel megszórom a levest fogyasztáskor.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése