Töltött paprika
1 l sűrű házi paradicsomlé
60 dkg darált sertéscomb
10 dkg rizs
1 kis fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
2 kk pirospaprika
ízlés szerint só
cukor
3 ek olaj
3 ek liszt
A hagymát apróra összevágtam, a fokhagymát lereszeltem, a rizst megmostam, és összekevertem a darált hússal. Hozzáadtam a pirospaprikát, a sót.Jól összegyúrtam, majd a masszát beletöltöttem a kicsumázott paprikákba. A maradék húsból 70 gr-os gombócokat formáztam, mivel 1 db paprikába is kb. ilyen súlyú töltelék került. A paradicsomléhez kevés vizet adtam, ment bele 2 csapott tk só, és 5 ek cukor. Igen ennyi cukor, ugyanis mi édeskésen szeretjük a paradicsomos szaftot.
Beleraktam a paprikákat, a húsgombócokat, és forrástól számítva 1 óra 40 percig lassú tűzön főztem. Szűrőkanállal kiszedtem a paprikákat és a gombócokat, 3 ek olajból, 3 ek lisztből nem túl sűrű rántást készítettem és ezzel besűrítettem a paradicsomlét. 1 perc forralás után visszatettem a gombócokat, és a paprikákat..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése