2013. március 8., péntek
Káposztás tészta
Kedvenc étele mindenkinek van. Nyilván többféle is. De biztos van az, ami olyan igazán, olyan nagyon kedvenc, amit - néha az ember úgy érzi - akár naponta is meg tudna enni. Na nálam az egyik ilyen a káposztás tészta. Megvallom, még nem próbáltam több napon keresztül fogyasztani, de valójában el tudnám képzelni. Lehet egyszer ki kéne próbálni? :))) Addig is, akkor jöjjön egyik kedvelt tésztám, és hozzá az én receptem.
50 dkg reszelt fejeskáposzta
1,5 tk só
frissen őrölt bors
3 ek olaj
házi tészta
A reszelt káposztát megsóztam és a tálban állni hagytam 20 percig. Ezután a levét kifacsartam, majd a felhevített olajban pirítani kezdtem. Takaréklángon, lefedve időnként megkeverve aranybarnára sütöttem kb. 45 perc alatt. A tésztát sós vízben kifőztem, és elkevertem a megpirított káposztával. Frissen őrölt borssal alaposan megszórva fogyasztottam kedvenc ételemet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése