A köret - Tartiflette - Stahl Judit receptje alapján készült, kicsit módosítottam, no nem az elkészítés módját, inkább a hozzávalók tekintetében.Vajat kihagytam, mert már így is elégnek tartottam a zsiradékot, ugyebár szalonna, tejszín, tejföl.Én husos szalonnát használtam, és a fehérbor is kimaradt most a hagymából.Egyszer azért biztos megcsinálom az eredeti recept szerint is.
Tartiflette/Lonci
1,3 kg burgonya
30 dkg husos szalonna
3 fej vöröshagyma
7 gerezd fokhagyma
3,3 dl tejszin
3 dl tejföl
néhány vékony szelet trappista sajt
só,bors
A burgonyát héjában félig megfőztem.Meghámoztam és karikára vágtam.Kevés olajon a karikákat kissé megsütöttem.A szalonnát felcsíkoztam és a mikróban kisütöttem. A zsírjában egy kevés olaj hozzáadásával a hagymát megpároltam, majd aranybarnára sütöttem.A tejszint, tejfölt elkevertem a reszelt fokhagymával, majd belekevertem a burgonyát, hagymát, szalonnát.Sóztam, borsoztam.Vajjal kikent 28 cm átmérőjű kör alakú sütőformába simítottam a masszát és 200 C-on 25 percig sütöttem.Vékonyra szelt sajttal beborítva még kb. 5 percre visszatoltam a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése