2013. március 18., hétfő
Sajtos pogácsa
A jól bevált pogácsa receptet használtam most is. Ez alaprecept nálam. Ebből készül a sajtos roló tésztája, sajtos rúd, de még húst is szoktam csomagolni ebbe a tésztába. Hűtőben tárolható 1-2 napig. Mindig frissen sütök annyit, amennyit fogyasztunk.
Csupán annyival turbóztam kicsit, hogy több sajtot használtam, illetve a hajtogatott tésztába is került most sajt.
Hozzávalók a pogácsához itt.
Ezenkívül most, még 20 dkg reszelt sajt.
Sütés előtt a tésztát kinyújtottam ujjnyi vastagra. Megszórtam a reszelt sajt 3/4 részével. Jól lenyomogattam a sajtot, majd a tésztát alulról,felülről,oldalról hajtogattam. Ismét kinyújtottam másfél ujjnyira, és kiszaggattam. A pogácsák tetejét vízzel elkevert tojássárgájával megkentem. A maradék reszelt sajttal megszórtam. Addig pihentek a tepsin, amíg a sütő 190 C-ra melegedett. 25 perc alatt megsültek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése