2010. augusztus 13., péntek

Rántott cukkini

A cukkini még mindig támad.:) Nem győzzük! Szomszédoknak, barátoknak rendszeresen adjuk, fogyasztjuk mi is tisztességesen, de csak nő, és növekszik rendületlenül.Kicsik, nagyok, még nagyobbak, lehet válogatni.
Rántott cukkini hetente készül, akár kétszer is.:)Köret nélkül, hozzá  szintén a kertből friss paradicsom, uborka, paprika, vagy akár csak úgy magában.

Azoknak a táborát gyarapítom, akik sütőben sütik a rántott cukkinit.Szeretem így, mert nem fogy a sok olaj, nem kell papírtörlőn csepegtetni, ott állni az olaj mellett és sütögetni. Az állaga is  más egy kicsit a sütőben sültnek, jóval ropogósabb, jó beleharapni.:)


Kettő darab szép vékony, közepes, zsenge cukkinit felkarikázok és egy tálban lesózom.Húsz percig állni hagyom, majd szűrőtálba teszem.A sütőt bekapcsolom 200 C-ra.A cukkinikarikákat egyenként lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába forgatom.A tepsibe sütőpapírt teszek és nagyon vékonyan megkenem olajjal.
Belehelyezem egymás mellé a panírozott cukkiniket, tetejüket pici olajjal megkenem.Mire befejezem a panírozást, a sütő elég meleg, úgyhogy mehetnek is sülni a cukkinik.10-15 perc múlva egyenként megfordítom őket, és még kb.15 percig sütöm.
Reszelt fokhagymával szoktam még néha megkenni a cukkinkarikákat, mielőtt a lisztbe forgatom.Így aztán még finomabb!

2 megjegyzés:

  1. A két karika közé egy kis sajt,és úgy panírozom,a többi,mint Nálad:)!Imádják a fiúk!Mondani,mondják,hogy "már megint cukkini",de az utolsó darabig elfogy.Amennyiben kevesebb sajt van itthon,akkor a panírba reszelek,úgy is nagyon finom.
    Fokhagymával még nem készítettem,de a mai kolbásztöknél 'bevetem'ezt a módszert is.

    VálaszTörlés
  2. Húú ez a sajt jó lehet:)
    Következő cukkinis napon - ami hamarosan jön - kipróbálom úgyis, hogy két karika közt, meg a panírban is.Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés