2010. január 20., szerda

"Szirén" sajtdarabok panírban



Bulgáriából sosem jövök haza sajtok nélkül.Nagy kedvencem a bolgár "szirén" sajt, ami néhány multiban már itthon is kapható időnként.Az én hűtőmben viszont ott csücsült még 2 db fémdoboz, benne  juhtejől készült "szirén". Az egyikből most elkészítettem ezeket a panírozott "bajganetti"- ez a név szerepelt az étlapon Bulgáriában- darabkákat.Ott zsemlemorzsa nélkül, csak tojásbundában sütötték ki, akár mi itthon a bundáskenyeret.És cseppet sem folyt ki. Én lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába, majd újra tojásba, zsemlemorzsába mártottam, forró olajban  gyorsan sütöttem ki, de egy ici picit azért folydogált.Hidegen is melegen is kitűnő étel, nagyon szeretjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése