2010. március 4., csütörtök

Bolognai spagetti

A kamrámban üvegben eltett sűrű paradicsomlé, a mélyhűtőmben napon szárított enyhén sózott paradicsomkarikák várják sorsukat.Hát ma sorra kerültek.A bolognait én nagyon paradicsomosan nagyon sokáig főzöm, amiből a végén szaftos, pirosló, húsos mártás lesz.Párom úgy szereti, ha jól elkeverem a tésztával, és mehet rá a jó sok reszelt sajt.Mi lányok  nem elkeverve, hanem villára a tészta, és beletunkolni a mártásba, sajtba.Nyammm!

35 dkg darált sertéscomb
3 dl sűrű házi paradicsomlé
2 dl víz
5 dkg napon szárított paradicsom
2 kk oreganó
4 gerezd fokhagyma
2 közepes vöröshagyma
1 tk pirospaprika
só,kevés cukor
spagetti személyenként 10-12 dkg

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom, ráteszem a reszelt fokhagymát, a pirospaprikát.Belerakom a húst, felöntöm a paradicsomlével, sózom, fűszerezem oreganóval.A szárított paradicsomkarikákat még kisebbre vágom és ők is mehetnek a lábasba.Ízesítem  még kevés cukorral. Lassú tűzön két órán át főzöm, időnként kevergetve és kis vizet aláöntve.
A kifőtt tészta közepére halmozom a sűrű húsos mártást, köré,mellé a reszelt sajtot.


 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése