2010. március 26., péntek

Cukkinifasírt

Nyáron nálunk cukkinidömping van a kertben. Akkor gyakran készül többek között ez a cukkinis finomság is, kicsit eltérő ízesítéssel, de az alap, a hagyma és fokhagyma mindig ott van.Mivel a mélyhűtömben még mindig csücsül néhány zacskó reszelt cukkini, így most csak előkaptam és hoztam egy kis nyarat a konyhámba.Most egy kis füstölt sajttal, és hogy fokozzam a nyár ízeit, egy kevés napon szárított paradicsommal kevertem el az egyébként jellegtelen ízű cukkinit.A paradicsom hozta a formáját, igen csak intenzíven érezhető volt a cukkinifasírtomban.


50 dkg mélyhűtött, reszelt cukkini, levétől jól lecsöpögtetve
2 kis fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
15 gr napon szárított paradicsom
5 dkg füstölt sajt
3 dkg zsemlemorzsa a masszába
1 tojás
1,5 kk só
fél kk őrölt kömény
kevés zsemlemorzsa 

1 fej vöröshagymát kevés olajon aranysárgára pirítom.A szárított paradicsomot, a másik fej vöröshagymát, és a füstölt sajtot apróra vágom, a fokhagymát lereszelem. Az összes alapanyagot elkeverem, és kb 60 gr-os pogácsákat formázok.A tepsibe sütőpapírt teszek, vékonyan megkenem olivaolajjal. Erre helyezem a zsemlemorzsában megforgatott pogácsákat, tetejüket kicsit megkenem olivaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsül. 15-20 perc sütés után egyszer óvatosan megfordítom a pogácsákat.Forrón tálalva egy kevés tejföllel meglocsolom, hidegen is nagyon finom.


3 megjegyzés:

  1. A cukkinit minden formájában imádom,úgyhogy a receptet rögtön mentettem!

    Nézz be hozzám, vár egy játék! :))

    VálaszTörlés
  2. Szerintem biztos ízleni fog neked is, mondjuk a szárított paradicsom íze nagyon intenzíven érezhető, de ha gondolod a mennyiség csökkenthető.Én paradicsomimádó vagyok :)
    Köszi, megyek hozzád :)

    VálaszTörlés
  3. Viszem a recidet.A cukkiniimádó fiamnak el fogom készíteni.Köszi

    VálaszTörlés