2010. május 30., vasárnap

Fűszeres burgonya, rántott karajfalatok

Ezek  a fűszeres, vajas, ropogósra sült krumplicskák önmagukban is kiválóak. Jöhet mellé  friss tavaszi zöldekből készült saláta. Én most karajfalatokat rántottam, és tejfölös uborkasalátát ettünk még hozzá. Amikor egy nagyobb darab szűzpecsenyés karajt veszek, a hús egyik vége nem szeletelhető szépen. A leeső darabokat félreteszem és alkalomadtán falatkák készülnek ilyen-olyan módon.

Fűszeres burgonya

személyenként 2 nagy,  vagy 3 közepes burgonya

Szárnyas pác fűszerkeverék- 0% só, 0% adalékanyag, kizárólag csak fűszereket tartalmaz!
házi vaj


A burgonyát meghámozom és hosszúkás darabokra vágom.Egy tálban jól elkeverem sóval, és nem sajnálom bele a fűszerkeveréket.Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszek és úgy rakom bele a burgonyákat, hogy lehetőleg ne érjenek szorosan egymáshoz.Vajdarabokat teszek a tetejére, és 200 C-ra előmelegített sütőben kb.40-45 perc alatt ropogós, pirosra sülnek a fűszeres krumplicskák.

Rántott karajfalatok

A hosszúkás csíkokra vágott húst sóval és néhány gerezd reszelt fokhagymával elkeverem. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva olajban kisütöm.

4 megjegyzés:

  1. Én is szoktam hasonló módon krumplit sütni. Bár az általam használt fűszerkeverék is finom,de tartalmaz különféle adalékanyagokat.
    Megírnád, hogy te milyet használsz? Szívesen kipróbálnám ezt a tartósítószer-menteset!

    VálaszTörlés
  2. Kotányi-Mesterpác
    Szárnyas pác fűszerkeverék
    paprika,fokhagyma,rozmaring,vöröshagyma,bazsalikom,citromfű,kakukkfű,oregano,kömény-ezek az összetevők.Nagyon finom tényleg, lánykámnak husihoz is szoktam használni.Ezeket a keverékeket szeretem, amik sem izfokozót sem sót nem tartalmaznak.Én pl. a vegetát sem szeretem épp az adalékok miatt.Próbáld ki feltétlen.:)

    VálaszTörlés
  3. Megindultak a pavlovi reflexeim, nyelek nagyokat.
    Én is köszönöm a tippet a Kotányi páchoz, kipróbálom. :)

    VálaszTörlés