2011. április 25., hétfő

Gesztenyés kocka




Nagy sikere volt ma ennek a sütinek. Locsolkodásra érkező vendégeim jóízűen fogyasztották. Kakaó a piskótában, csokoládé a tetején, és belül a habos gesztenyekrém, rajta édes tejszínhab.:) Igazi ünnepi desszert, mennyei ízek, anyag van benne bőven.:)

7  tojás
7 ek rétesliszt
7 ek cukor
1 ek kakaó
csipet só

1 kg gesztenyemassza
1 l tejszín
 vaníliás cukor, cukor
 20 dkg csokoládé /nálam most Milka Noisette /

A tojások fehérjét csipet sóval habbá verem, a végén kanalanként adom hozzá a cukrot. Tovább keverem a gépi habverővel és egyenként adom hozzá a tojások sárgáját. A liszttel jól elkevert kakaót óvatosan hozzákeverem, már kézi habverővel. Sütőpapírral bélelt 35x39 cm-es tepsiben, 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm a tésztát.
A kihűlt tésztát középen félbevágom. Az egyik felet tepsibe teszem A csokoládét gőz felett megolvasztom és rákenem a tészta másik felére.Amikor kicsit megdermedt a csoki összesen 4x7  / 28 db / négyzetre vágom a tésztát. A gesztenyemasszát habosra keverem 4,5 dl tejszínnel. 5,5 dl tejszínt vaníliás cukorral , 2 ek cukorral  és kevés habfixálóval habbá verem.A tepsiben levő tésztára kenem a gesztenyés krémet, mehet rá a tejszínhabos krém, erre pedig a csokis négyzetek. Hűtőben tárolom a sütit és fogyasztás előtt szeletelem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése