2011. június 9., csütörtök
Csokis eperkrém
Vége felé közeledik az eper szezonja. Panaszra nincs okom, a kertből idén is bőven jutott kedvenc gyümölcsömből. Egy hónapon keresztül minden nap csemegézhettem a frissen szedett epret, közben készült belőle még ez meg az. Minden évben készítek eperhabot vagy inkább krémet, ami tulajdonképpen kemény habnak felvert tejszín kevés cukorral és eperpürével elkeverve. Egyszerűen imádom! Gyerekkoromban anyukám, majd később amikor nagyobb lettem én is, habbá vert cukrozott tojásfehérjével kevertük el a villával szétnyomott epret. Akkor nagyon szerettem, ma már nem enném meg, mivel tojás nyersen kerül bele.
A tejszínes krémet most egy kis csokoládéval dúsítottam, eper és csoki jól megférnek egymással:)
2 dl tejszín
30 dkg eper
4 dkg cukor /vaníliás/
5 dkg csokoládé
A megmosott epret villával összetörtem. A tejszínt a cukorral habnak felvertem gépi habverővel.A csokoládét gőz felett felolvasztottam. Először az eperpürét kevertem el óvatosan a tejszínhabbal, majd hozzáadtam az olvasztott csokoládét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kérlek gyere velem játszani! http://sz-pont-marika-foltos-dolgos.freeblog.hu/archives/2011/07/04/Gyermekkorom_kedvenc_etelei_-_jatek/
VálaszTörlésElveimmel ellentétben, erre a játékra én se mondtam nemet. Ez nem az a fajta, aminek tárgyi nyereménye lehet, ellenben lelket melengető visszaemlékezni a gyerekkor utánozhatatlan ízeire. (Csak mellékesen jegyzem meg, ez függ az évek számától is…egy huszonévesnek még „tegnap” volt…de egy „övenközelinek” …???
Bocs, 50-et akartam:-))
VálaszTörlés