zsengén, héjastól lereszelve.Könnyű dolgom van most, hiszen csak előkapom és
pikk-pakk készen van a nyár ízét magában rejtő zöldelő főzelék.
Feltétként sajtpuffancs készült, ami egyik kedvenc húsmentes főzelékkísérőnk.
Cukkinifőzelék/ 2 adag
1 közepes cukkini
1 kis fej vöröshagyma
3 ek olaj
1 ek liszt
1 tk pirospaprika
1 kk szárított kapor
1 dl tej
3-4 ek tejföl
só
A nyáron eltett, fagyasztott reszelt cukkini levét kiengedés után leszűröm és félreteszem.
Olajban megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a cukkinit, a kaprot, és
gyakran kevergetve együtt párolom 5-6 percig. Megszórom a liszttel, a pirospaprikával, majd felöntöm
1 dl tejjel, és 1 dl szép zöld színű cukkinilével. Jól elkeverem, sózom és még 3 percig forralom.
Tálalás előtt beleteszem a tejfölt.
.
Sajtpuffancs
2 db közepes burgonya /megfőzve, áttörve 15 dkg/
2 dkg liszt
1 kk só
1 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt
5 dkg reszelt trappista sajt
kevés zsemlemorzsa
A burgonyát kockára vágom, puhára főzöm és forrón áttöröm, hagyom teljesen kihűlni.
Hozzáadom a lisztet, tojást, sajtot, sót, apró gombócokat formázok, melyeket zsemlemorzsában
megforgatok.Forró olajban kisütöm a kis golyócskákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése