2010. február 16., kedd

Cukkinifőzelék sajtpuffanccsal

Rengeteg cukkini termett nyáron a kertünkben, így bőven került a mélyhűtőbe,
zsengén, héjastól lereszelve.Könnyű dolgom van most, hiszen csak előkapom és

pikk-pakk készen van a nyár ízét magában rejtő zöldelő főzelék.

Feltétként sajtpuffancs készült, ami egyik kedvenc húsmentes főzelékkísérőnk.



Cukkinifőzelék/ 2 adag


1 közepes cukkini

1 kis fej vöröshagyma

3 ek olaj

1 ek liszt

1 tk pirospaprika

1 kk szárított kapor

1 dl tej

3-4 ek tejföl




A nyáron eltett, fagyasztott reszelt cukkini levét kiengedés után leszűröm és félreteszem.
Olajban megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a cukkinit, a kaprot, és

gyakran kevergetve együtt párolom 5-6 percig. Megszórom a liszttel, a pirospaprikával, majd felöntöm

1 dl tejjel, és 1 dl szép zöld színű cukkinilével. Jól elkeverem, sózom és még 3 percig forralom.

Tálalás előtt beleteszem a tejfölt.



.




Sajtpuffancs


2 db közepes burgonya  /megfőzve, áttörve 15 dkg/
2 dkg liszt
1 kk só
1 tojás
5 dkg reszelt  füstölt sajt
5 dkg reszelt trappista sajt
kevés zsemlemorzsa

A burgonyát kockára vágom, puhára főzöm és forrón áttöröm, hagyom teljesen kihűlni.
Hozzáadom a lisztet, tojást, sajtot, sót, apró gombócokat formázok, melyeket zsemlemorzsában
megforgatok.Forró olajban kisütöm a kis golyócskákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése