2010. november 29., hétfő

Máktekercs


 
Advent első vasárnapján készült ez a sütemény. Mák, eperlekvár, csokoládé, tojás. Néhány egyszerű alapanyag, a gépi habverőm, és már hipp-hopp készen is lett az egyszerű, de finom mákos-csokis adventi finomság.

5 db tojás
10 dkg darált mák
3 ek liszt
6 ek cukor
csipet só
1 kis üveg házi eperlekvár
150 gr Milka Noisette csokoládé

A sütőt előmelegítettem 170 fokra. A tojások fehérjét egy csipet sóval, gépi habverővel félig felvertem, majd kanalanként adagoltam a cukrot, és kemény habbá vertem. Egyenként hozzáadtam a tojások sárgáját, közben tovább kevertem a géppel. A mákot elvegyítettem a liszttel, és óvatosan a tojáshabhoz kevertem, most  már kézi habverővel. Kizsírozott, lisztezett, nagyméretű tepsibe öntöttem a massszát és 170 fokon 20 percig sütöttem.
Forrón, tiszta konyharuhára borítottam  a megsült tésztát, és szorosan feltekertem. Amikor kihűlt megkentem eperlekvárral, feltekertem. Az apróra tördelt  csokoládét forró víz felett felolvasztottam, kevés étolajat adtam hozzá, és a  megtöltött  tésztát bevontam vele. Félórára hűtőbe tettem, hogy a csoki megszilárduljon.



Minden Kedves Olvasómnak Kellemes Adventi készülődést Kívánok!




1 megjegyzés: