2012. január 27., péntek
Borsos tokány
Számomra sokáig ismeretlen volt ez az étel. Persze tudtam róla, de nem kóstoltam. Nálunk a családban nem készült. Sem édesanyám, sem a nagymamám nem főzött borsos tokányt. Munkahelyi menzán gyakran láttam, de nem igazán érdeklődtem iránta. Néhány hónapja lánykám keltette fel a kíváncsiságom. Ő párjának készítette, és jól hangzott, amikor mesélt róla:) Azóta nálunk is rajta van az étlapon:)
35 dkg sovány sertéscomb /dió rész/
3 közepes fej vöröshagyma
4 ek kacsazsír
1/2 dl házi paradicsomlé
2,5 dl víz
só
frissen őrölt bors
Az apróra vágott hagymát a zsíron aranysárgára pirítottam. Hozzáadtam a csíkokra vágott sertéshúst. Néhány percig- időnként megkeverve- sütöttem. Sóztam, frissen őrölt borssal megszórtam. Ráöntöttem a házi paradicsomlevet, és letakarva takaréklángon főztem.
Néha megkevertem, ekkor mindig frissen őröltem rá borsot. Amikor a leve elforrt, akkor fél deciliterenként vízzel pótoltam-összesen 5-ször. Kb. másfél óra alatt puhult meg a husi és lett sűrű borsos szaft. Most rizst készítettem mellé, de a maradék adaghoz párom kérésre sült burgonya lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése