2010. november 17., szerda

Lecsó tarhonyával Több mint két hete készült nálunk ez a lecsós tarhonya. Utolsó paprikák a kertből, a paradicsom pedig sajna már nem saját. Sokféle változata létezik a lecsónak, most az én kedvencemet hoztam, a nagyon paradicsomosat. Ezt a családban rajtam kívül senki nem szereti. Ezért aztán nem is készül olyan gyakran, tarhonya pedig még ritkábban.:(  Pedig a kettő így együtt szerintem nagyon finom. Tudom, hogy a házilag, kézzel készült tarhonya az igazi, de nálam csak a gépi  forma jöhet számításba. Ezt szeretem nagyon. 


20 dkg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
10 dkg vöröshagyma
2,5 dkg zsír
1,5 tk piros paprika
1 dl víz
1 tk só

A vöröshagymát félkarikára vágom és a zsíron aranysárgára pirítom.Hozzáadom a pirospaprikát, a vizet, majd a kockára vágott paradicsomot.Elkeverem, majd jöhet a csíkokra vágott paprika és a só. Nagy lángon, gyakran kevergetve 8 percig főzöm. Ennyi és nem több. Nem szeretem a szétfőtt paprikát.

20 dkg tarhonyát  3 ek olajon világosra pirítom. 1,5 tk sót és 3 dl vizet adok hozzá. Lefedve, lassú tűzön 10 percig  főzöm. Néhány percig még pihentetem fedő alatt, tálalás előtt.

2 megjegyzés: