2012. november 30., péntek

Csicsóka lapcsánka



És újra itt a csicsóka. Van még bőven szerencsére. Egyszerű, és ízletes étel, amit most készítettem belőle. Imádom a lapcsánkát burgonyából is, van már  róla  beírás a blogban. Az a jó a csicsókás változatban, hogy ehető lelkiismeret- furdalás nélkül, mivel diétásabb, mint a krumplis változat. Az íze  viszont még talán finomabb.


Körülbelül 30-40 dkg csicsókát megtisztítottam. A sajtreszelőn lereszeltem,  jó sok fokhagymával együtt. Két kanál liszttel megszórtam, sóztam. Serpenyőben kevés olajat hevítettem. Két evőkanálnyit tettem bele a masszából, és kanállal  kilapítottam. Mindkét oldalát ropogósra sütöttem. Tejföl, és reszelt sajt  gazdagította, de nélkülük is remek:)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése