2013. október 21., hétfő

Padlizsános tészta





Nagy kedvenc a sült padlizsán, tésztát naponta tudnék enni. Egy- két apróságon kívül más nem is kell e remek tésztaétel gyors elkészítéséhez.Így finom a maga nemes egyszerűségében.

1 db közepes padlizsán- kb. 25 dkg
15 dkg tagliatelle tészta
2 ek extraszűz olivaolaj
2 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
néhány friss bazsalikomlevél
napraforgó étolaj a padlizsán sütéséhez



A padlizsánt meghámoztam, és kisebb, nagyjából egyforma darabokra vágtam. Sóztam, és lefedve állni hagytam fél órát. Levét alaposan lecsöpögtettem. Bő forró olajban aranybarnára sütöttem. Közben a tésztát kifőztem. Serpenyőben az olivaolajon enyhén megfuttattam a reszelt fokhagymát, vigyázva, hogy ne süljön meg nagyon. Hozzáadtam a leszűrt tésztát, óvatosan elkevertem villával.Ezután jöttek a forró padlizsánok, frissen őrölt bors, néhány friss bazsalikom levél.








1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg a több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés