2012. december 9., vasárnap
Mákos piskóta, cseresznyével
A piskóta finom, és nagyon egyszerű sütemény. Mi szeretjük magában, krémmel, lekvárral töltve. Csokiöntettel, ami a menza étlapján elmaradhatatlan, és igen népszerű volt annak idején. Advent második vasárnapjára mákos változatot sütöttem, pár szem cseresznyével megszórva, ami a fagyasztóból jött. Legközelebb mehet bele kicsit több cseresznye. Csokiöntet most nem készült, bár a maradékhoz talán nem is lenne rossz. Adventi forralt bor lesz a kísérője esti gyertyagyújtáskor.
4 tojás
7 dkg liszt
3 dkg darált mák
10 dkg cukor
15 dkg magozott cseresznye
A sütőt bekapcsoltam, 170 C-ra állítva a hőfokot. A tojásokat szétválasztottam. A fehérjét csipet sóval habbá vertem gépi habverővel. Folyamatos keverés mellett adtam hozzá a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Ezután kézi habverőre váltottam, és óvatosan elkevertem a mákos liszttel. 6 db kerámia szufléformát, és 2 db 11 cm átmérőjű piteformát zsírral kikentem, és liszttel megszórtam.
Belekanalaztam a piskótahabot, a formákat kb. háromnegyedéig megtöltve. Tetejükre néhány szem cseresznyét, picit belenyomkodva. 170 fokos sütőben 23 percig sültek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése